2 Mart 2012 Cuma

Alış / Veriş

Senden ötürü , vallahi senden ötürü ! Adını istediğin kadar değiştir , sen gözümde beni tezgaha getirmek isteyen kişisin . Satış elemanıymış , satış danışmanıymış , oymuş , buymuş , neysen o .
    Ne zaman bir mağazaya girsem , beni kafaya almak istediğin duygusunu anında yansıtıyorsun bana , yapma bunu kızım yapma , anlıyorsun cebimde param , para yerine geçen kartım var tamam ama  , kendi irademle harcamak istiyorum bunu , sana ne  !
   Kızgınım evet , beğendiğim kazağı almama ramak kala almadım ( aklımda hala orada he , izin günü olsa da o kızın , yarın gitsem alsam ) . Bir kere , daha mağazaya adımımı atar atmaz yapıyorlar ilk hatalarını bu kızlar , ya da kıza benzeyen oğlanlar , onlara da sıra gelecek durun bi .
 Ne bakmıştınız demiyorlar mı , şeytan diyor Paşabahçe ' de çorap  , Massimo Dutti ' de kase takımı bakıyorum de boz onları . Ama yapmıyorum , her zaman bir ikinci şansı tanımak gerek . Sanki o mağazaya giriş sebebini söyletmezse alışveriş yapılmayacak , onlar da boş yere uğraşacakmış gibi.
 - Ne bakmıştınız ?
- Hiiiççç , neye bakmamı önerirsiniz ?
- Hı , nasıl yani ?
-Yani bakmaya değer bir şey varsa önce ona bakayım , sonra gözüme ne çarparsa işte , bakıiim sırayla :))
- Yok, ben sadece yardımcı olmak istemiştim .
- Şimdilik yardıma ihtiyacım yok galiba .
     Tezgahtar , kendi kendine ;
( Çattık yaa , kaçıncı müşteri bu , hep de beni bulurlar ha , desen nolur ölür müsün , kazak bakıcam , kırmızı , balıkçı yaka , ya da ne bileyim şöyle yaka böyle düğme beyaz gömlek,  ııh !!! Hepsi cins bunların , amaan ilgilenmem olur biter , şuraları düzeltir gibi yapıiim ben en iyisi , mağaza müdürü iş yapıyorum sansın . Ama böyle de olmaz ki , prim nasıl kazanıcam ben . Dur , şu gelen yaşlı teyzeyle ilgileneyim , ukala biri değil o belli .)
- Teyzeciğim hoş geldin , yardımcı olabilir miyim ?
- Ne teyzesi , nasıl söz nasıl karşılama bu , hem yardım lazım olsa torunumla gelirdim di mi ? !
( Allallaa bende bişey var bugün , yok , susayım ben , canları isterse gelir , sorar , alırlar ! )
     Bazen düşünüyorum , hiç mi eğitim vermiyorlar bu tezgahtarlara mağazalar . Tamam , içeri girdiğimde karşılanmak isterim ben şahsen , bu bir hoş geldiniz de olabilir , şemsiyenizi şöyle alabilirim , rahat edin de olabilir. Bir ilk temas , bir gördüm sizi mesajı işte . Ama üstüme çullanıp , ne bakıyorsun hemen söyle , kazaksa kazak , pantolonsa pantolon , hemen konuya girelim de olmuyor ki . O yüzden adet olmuş , çok sık duyuyorum mesela '' Yok , dolaşıyorum ben , öylesine '' diyorlar . Kim öylesine dolaşayım diye bir mağazaya girer ki , park mı orası cıvıl cıvıl kuşlar mis gibi temiz hava allalaa. E gezecek , bakacak , elleyecek , severse de giyecek işte . Sonuç ? Beğenirse alacak . O kısmı zaten en berbatı , alırsın ürünü eline , hatta ben bir kaç ürünü toplar girerim , daha bismillah soyunamadan dışarıdan bir ses '' Nasıl oldu , oldu muuuuu ? '' Dersin ki annesi lazımlıkta oturan çocuğa içerden sesleniyor '' Bitti miiiiiiiiiiiiiiii ? '' Offf , offf.
- Yok , daha olmadı ( şeytan diyor , otur kabinde tabureye beklet öööyle ) oldu muuu , yok , ama niyeee :))))
- Af edersiniz yardıma ihtiyacınız var mı ?
- Hayır genellikle kendim soyunurum ( özel durumlar dışında ) , daha giymedim .
   Giydiğim gömlek harika , bir de şu hırkayı deneyeyim , bu da oldu güzel güzel tamam , şimdi de şu iki elbiseyi deneyeyim , bu tamam i ama diğerinin bir beden küçüğü tam olur bana denememe gerek yok , çıkınca söylerim bulur , ya bu pantolon ? Off kabinde anlayamıcam bunu , bi çıkayım da şöyle eni konu bakayım aynada kendime . Oh , bunalmıştım iyi ki çıktım .
- Süper olmuş !
- Nasıl süper ?
- E yakışmış demek istedim , beğenmediniz mi yoksa , çok satıyor bu pantolon bu sene .
- Şeyy , bana ne giysem yakışır zaten de ( ukalayım napıiim , o da ukala hem , çok satarmış , gaza getiriyor ) bu cepleri sevmedim ben yanda , erkek pantolonu gibi oldu .
- Ama bu sene cep çok moda kadın pantolonlarında .
( Allahım , ne desem ki , acaba şey desem nasıl olur '' Yaa , iyi o zaman ben seneye alayım pantolon , cepsiz istiyordum ben '' , yok ya olmaz , denmez böyle )
- Cepleri kapattırabilirseniz ?
- Tabii tabii , alabiliriz onları .
- Diğerleri nasıl oldu , görmedik üstünüzde :)
- Güzel , güzel , kabinde giydim onları siz , oldu muu oldu muu derken , alıyorum onları da , sadece şu elbisenin bir küçük bedenini istiyorum o kadar .
- Hay hay ( heh bu da en sevmediğim laftır , hay hay ( hay huy bi söz işte ) )
      Sevdi beni . Alış tamam ya , aslında ben de sevdim de , bir kurtulsa şu beni alışverişten soğutan laflarından ...
   Ha bir de kız kılıklı oğlanlar var , sağ elleri hafif yukarı dönük dolaşan , kırıta , sırıta konuşan , onlara mahsus mu öyle rol yapın kadınlar rahat davransın mı diyorlar nedir anlamadım . Bir de '' Ayyy o elinizdekiler çok moda bu sene demiyorlar mıııı '' :))) şeytan diyor '' Ah şimdi Paşabahçe ' de alacaktım , elimdeki de sürahi , al sana al sana bu mu moda diye başına başına :))))
    Neyse , son girdiğim mağazadan beni soğutan o kız yüzünden o güzelim siyah kazağı alamadım ya , akılm hala orada , yarın önünden yine geçicem , kız yoksa kapıp çıkıcam dışarı :)

                                          ( Şu köşedeki siyah ,  yarın işte , benim olacak )

2 yorum:

  1. O kız orada yoktu , kazağımı aldım geldim :))

    YanıtlaSil
  2. Bu bir , korsan taksi iki en çok güldüklerim ( : Öyle ince detayları yakalayıp, kendine özgü bir dille yazıya döküyorsun ki ; muhteşem...
    Her kelimesi zeka dolu, eğlenceli, komik..

    Harikasın ( :

    YanıtlaSil