23 Şubat 2012 Perşembe

BAAKK BAAK KUŞA BAK

    
Derler . Bakarsın saf saf ağzın bir karış açık. Yutarsın kaşık dolusu çorbayı anında. Büyüklerin seni ilk şapşal yerine koydukları denemedir bu. Baktılar ki yutuyorsun devam. Sen sonuna doğru ayılırsın, başını çevirirsin o hamleye . Ama başka yöntemleri de vardır , sende denenmediği için bilmezsin , yine yutarsın. Şapşalsın sen işte yuttun . En sevdiğin oyuncağını sallarlar havada , tam tutayım dersin , tutamaz, ama yutarsın.

 Düşersin. Canın yanar, doya doya ağlasan geçecek , ağlatmazlar seni . Şöyle ağız dolusu bi auuuuu  yapmaya kalkıştığın o saniye koşarlar hemen , '' baak baak kim geldi baban mı o ? '' derler , bakarsın , baba maba yok. Üflerler sonra yaranı , geçti geçti bak , bi öpeyim geçsin derler . Komiklikler yaparlar , hatta yine kuşlardan medet umarlar , sustururlar seni. Off , çoğu aptal bu büyüklerin . Ama belli etme sen yine . Etme de , büyüyünce sen öyle yapma olur mu ?

 Büyüyünce de unutma bunları . Unutma da '' keşke hep çocuk kalsaydım '' deme bak. Hatırla işte nelere maruz kaldığını.

 ' Ben şimdi bakkala gidiceem , sana çikolata alıp gelicem , sen uslu uslu oyna '

 Bekle ki akşam olsun , sapsalsın sen ya, ne vakitten anlıyorsun ne de nakitten. Koca günün karı o minnacık çikolata mı , hayır ! Bunun için tüm gün çalışılır mı , hayır ! Öğreneceksin bunları.

Büyürsün. Canını yine yakarlar , ne kuş bulursun bakacak, ne de yaralarını geçirecek öpücüğün tılsımı ...

 Öyle bir üzerler ki seni, ummadığın anda , ummadığın yerde .. Gafil avlamak üzerine gelişmiş bir lugatla  , hangi dilden olduğunu bile anlayamadığın kelimelerle. Sen o dili hiç öğrenemeyeceksin. Çünkü o kişileri sen hiç tanımıyorsun . Onlar da seni asla tanıyamayacak.

 Hem hatırlasana , küçükken ne yapardın ağlamamak için ? Gözlerini aç kapa , aç kapa . Oldu işte bak , ağlamadın. Aferin sana... Geçti.  Hem ağlamazsan , söz , attaya götürücem seni :(                          Hadi ama TırTıl  , yapmaaaa :((                 
                                                                                               gizlikoza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder