29 Eylül 2014 Pazartesi

Bir Turna Olsan?

Nereye uçarsın hı?
Nereye konarsın?
''Değer be, uçup gideyim kanatlarımı çırpıp, bitap düşene kadar oraya.'' dediğin bir ora- var mı düşünsene...
Hayır hayır, o hep söylenen 'kalabalık içindeki yalnızlık' gibi klasik bi söyleme çekmeyeceğim seni söz. Önemli olan, yalnızlık içinde kalabalık yaşamayı başarabiliyor musun, sen ondan söz et bana.Yanımda yoklar ama hep aklımda diyebileceğin, aklına geldiğinde gülümsediğin insanlardan söz ediyorum evet. İçindeki masalda rol verdiğin kişiler işte anlasana.
Eğer, doğduğun eve sık gidemiyorsan, doğduğun evde yaşadığın her şeyi, herkesi masalsı bir tatla yanında yaşatırsın.
Eğer çocukluk mahallenin yerinde yeller esiyor, yerini devasa binalara bırakmışsa, tüm tanıdıklarını masal kahramanın yapmışsındır.
Bebeği eskimesin diye hep benim bebeğimle evcilik oynayan kızı hatırlıyorum mesela, Leyla. Bencil miydi neydi bilmiyorum, her oyunda anne o olurdu ve ben çocuğu olmayan komşusu olurdum hep:) Onun da topu vardı çok güzeldi hatırlıyorum neon renklerinde. Bir kaç kişi bir araya gelsek ve havaya atıp isim söylenen bir oyun vardı neydi adı hatırlayamadım şimdi, aa neydi acaba:) Neyse işte, eğer onun canı istemiyorsa oynayamazdık, getirmezdi. Topu olmasından mı ne, bi otoriter, bi bi bi her şeyi bilir havalarda olmasından mı ne, biraz da yaşının büyük olmasındandı galiba, bir üstün yanı var gibi gelirdi bana hep, getir dediği şeyi getirirdim evden alıp mesela hatırlıyorum:) Kilim derdi hop kilim isterdim babaannemden, fincan derdi fincan alır getirirdim bahçeye. Hüp hüp içerdik numaradan:)) Akşam dağılırken canım çıkardı onları toplamaya:)
Bu yaz çok evcilik oynadım ben çocuklarla. 4, 5, 8 yaşlarında üç kız:) Hep onlar anne olmak istedi, hayret:) Bana da kızları olmak düşüyordu tabii! Mamma, mamma diyordum acıkınca, ıyyy o plastik biberonlerı nasıl gerçek bi süt varmış gibi rol yaptığımı anlatamam. E böyle böyle hep evcilik oynayınca onlarla, mantıken kabul mü ettiler ne, bir gün Nesli sordu, sen büyüyünce evlenecek misin diye:)) Hem de bir sürü insanın içinde!
- E ama ben eviliyim ki:)
- Ama karnın şiş değil senin, bebeğin  de yok!
Eeee olacağı buydu , bulaşık deterjanıyla köpük balonlar yaparsan çocuklarla!
:)
Oyun işte ismi, kurmaca kısaca.
Hayatını kurgulayamıyorsan, bazen fire veriyorsa hayat, eski kahramanlarını hatırlarsın böyle.
Kolay ki...

T.

4 yorum:

  1. Yapmadık da Ne Oldu ? isimli şiirinle bağlantılı olarak, bu paylaşımına Büyüdükte Ne Oldu ? başlıklı bir yazı ile cevap vermek istiyorum ( : Yok yazının tamamını buraya yazmayacağım başlık yeter : )

    YanıtlaSil
  2. E Ares, anlamadın mı bebeği eskimesin diye hep benim bebeğimle kurmuşuz evciliği, paylaşımcıymışım işte anlasanaa:) Yaz buraya okuyalım. Yetmez yetmez, başlık yetmez:)

    YanıtlaSil
  3. "istop" derlerdi o oyuna :)

    YanıtlaSil
  4. Evet
    istop:) garip bi şekilde stop:) teşekkür ederim bu arada...

    YanıtlaSil